ההצגה העצמית בראיון העבודה מתחילה כבר ברגע בו אנו נכנסים לחלל החדר בו מתבצע הראיון; וכוללת את האנרגיה שאנו מביאים איתנו, את הבעת הפנים עימה אנו נכנסים, הדרך בה אנו מתיישבים על הכיסא ואפילו לחיצת היד שלנו משמעותית.
ההצגה העצמית אמורה להיות ממוקדת, רלוונטית, בהירה ומסופרת באופן מעניין. בנוסף, שפת הגוף שלנו חייבת לתמוך במסר ולתת תוקף משנה לדברים שאנו אומרים.
מאחר וההצגה העצמית מתרחשת בדקות הראשונות של ראיון העבודה, היא למעשה יוצרת את הרושם הראשוני של המראיין עלינו ומכאן חשיבותה הגדולה!
הצגה עצמית לא עניינית ומפוזרת מבחינת מסרים, מלאה את המראיין וגורמת לו לאבד עניין. שפת גוף לא מותאמת למסרים המילוליים שלנו, עלולה ליצור אצל המראיין דיסוננס אודותינו ולתפוס אותנו כלא אמינים. את הרושם השלילי שייווצר במקרה הזה, יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשנות במהלך הראיון.
מאחר וההצגה העצמית עוסקת בשיווק עצמי (דבר שרובנו לא עוסקים בו ביום-יום); חשוב שלא נסתמך על הספונטניות שלנו במהלך הראיון ונתכונן לכך מראש וברצינות. נדרשת מאיתנו השקעה של זמן ותשומת לב לצורך זה.
עלינו להחליט מבעוד מועד מה יהיה מבנה ההצגה העצמית והתוכן שלה, להשקיע מחשבה בשאלה מה חשוב ורלוונטי לטובת התפקיד הספציפי ומה נרצה להדגיש. במקביל, קריטי שנתאמן על אופן ההצגה. כאמור, שפת הגוף שלנו משמעותית ביותר בחיזוק המסר המילולי. מומלץ לתרגל מול המראה, מול חברים, בכל דרך. כמה לתרגל? עד שנגיע לתוצאה המיוחלת ולהרגשה שאנחנו מוכנים.
הכנה מוקדמת לקראת הצגה עצמית בראיון עבודה, מסייעת לנו לפתוח את הראיון ב"רגל ימין" ובשליטה; יוצרת אצלנו נינוחות שתלווה אותנו גם בהמשך הראיון וכמובן, מגדילה את הסיכויים שלנו לעבור את הראיון בהצלחה.
רוצים לשתף?
רוצים לשתף?
© כל הזכויות על התכנים שמורות לסיגל דרעי